logo-3

راهنمای کامل خرید و نصب انواع ایزوگام

انواع ایزوگام ، پوششی مستحکم و مقاوم است که از الیاف مصنوعی و قیر تولید شده است. ایزوگام بر اثر حرارت ، بسیار نرم شده و بر روی سطوح نصب و اجرا می شود
. پشت بام، دیوارها، پی، استخرها و … از جمله مکان هایی است که می توان ایزوگام ها را بر روی آن نصب کرد. یکی از مهم ترین کاربرد ایزوگام جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت می باشد که می تواند تا  15 سال عمر کند.
ایزوگام ها از لایه های مختلفی تشکیل شده است که از جمله مهم ترین آن ها می توان به لایه پلی اتیلن، فویل آلومینیومی، پلی استر، بافت و سایر افزودنی ها اشاره کرد. ایزوگام برای مواردی همچون عایق کاری لوله ها، سرویس بهداشتی، پشت بام و … مورد استفاده قرار می گیرد.
امروزه از ایزوگام یا عایق کاری یا ایزولاسیون در بیشتر بخش های ساختمان مانند پشت بام , پی ساختمان , دیوار , آشپزخانه , سرویس بهداشتی , استخر … استفاده می شود. در گذشته برای جلوگیری از ورود نم و رطوبت یا آب از آسفالت یا قیرگونی در قسمت های مختلف ساختمان از ایزوگام استفاده می شد. در این صورت بنای ساختمان در مقابل شرایط بد جوی مقاومت بیشتری داشت. اما به تدریج و با پیدایش عایق های رطوبتی به دلیل دارا بودن مزیت هایی که داشتند بیشتر مورد توجه قرار گرفتند.

تاریخچه ایزوگام

ایزوگام و یا ایزو را می توان جزو کلمات فرانسوی دانست. iso یک کلمه با ریشه فرانسوی می باشد. این کلمه در انگلیسی به صورت isolate به کار برده می شود. در زبان انگلیسی معنای این کلمه  به معنی لایه کردن و یا عایق کردن می‌ باشد. گام نیز در زبان انگلیسی به معنای جمع آوری کردن و یا گرد آوری کردن است.
این محصول چند لایه و عایق رطوبتی می باشد که به صورت پیش ساخته استفاده می شود. چندین سال است که از آن در ساختمان سازی بسیار استفاده می شود. این محصول به صورت چند لایه می باشد که از الیاف شیشه و پلیمر استر تشکیل شده است. همچنین به واسطه قیر تقویت شده توسط پلیمر ها پوشیده می‌شود. از این محصول برای آب بندی استفاده می شود و بیشتر در سازه تاسیساتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
اولین بار از این محصول در کشور ایتالیا استفاده شده است که ایران نیز توانسته است خط تولید خود را از آن کشور ایده بگیرد.
این محصول به صورت بومی در اختیار ایرانی ها قرار دارد و در بسیاری از سازه های اولیه خود از آن استفاده می‌کنند. به طور کلی این یک محصول پیش ساخته می باشد که برای ضد آب کردن پشت بام ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.  این پوشش برای جلوگیری از نم و رطوبت بسیار کارآمد می باشد. در مکانهایی که رطوبت و یا بارش برف و باران زیاد است از این محصول بسیار استفاده می شود.

تاریخچه استفاده از ایزوگام

می توان گفت تا چهل سال قبل عایق بندی ساختمان ها به صورت سنتی و توسط آسفالت و قیرگونی انجام می‌گرفت. کم کم با پیدایش و بوجود آمدن عایق های رطوبتی مانند ایزوگام روش های قدیمی جای خود را به روش های جدید تر دادند.
امروزه در ساخت ساختمان ها در تمام مراحل که نیاز به انجام عایق رطوبتی می باشد از ایزوگام ها بسیار استفاده می‌شود. این محصول یک روش مطمئن برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و نم می باشد.
در گذشته های دور انسان ها مجبور بودند برای جلوگیری از رطوبت و نم و ورود حشرات ریز و موذی از عایق بندی استفاده کنند. حتی در مطالعات باستان شناسی نیز مشخص شده است که انسان ها از ترکیب قیر و خاک رس یک عایق بسیار مناسب برای ورود رطوبت و حشرات درست می‌کردند. حتی در زمان ایلامی از این ترکیب به عنوان ملات نیز بسیار استفاده می‌ شده است.

به مرور زمان و زیاد شدن شهرنشینی به یک عایق بهتر و مناسب تر نیاز بوده است. همچنین علاوه بر کیفیت باید از نصب راحت و بی دردسری نیز برخوردار باشد. در اوایل سال های ۱۳۵۰ شرکت هایی برای تولید این‌ محصول به وجود آمدند. این شرکت ها متخصصين خود را برای کسب کردن اطلاعات بیشتر و تجربه و دانش به کشور ایتالیا فرستادند تا بتوانند با کسب اطلاعات و آموزش عملی ، به کشور برگردند.
در سال ۱۳۷۰  در شهر دلیجان خط تولید ایزوگام شروع به فعالیت کند و این صنعت به صورت بومی در کشور شروع به فعالیت نماید.  دلیجان در ایران قطب مهم در صنعت این محصول به حساب می آید و این صنعت توانسته است به صورت بومی داخل کشور ماندگار شود.

راهنمای انواع ایزوگام
راهنمای انواع ایزوگام

موارد تشکیل دهنده ایزوگام

ایزوگام ها از لایه های مختلفی تشکیل شده اند تا در برابر نم , رطوبت , بارش باران , برف و حتی گرما مقاومت بالایی داشته باشند. مراحل ساخت ایزوگام و تعداد لایه های آن بستگی به نوع ایزوگام دارد در زیر به موادی که در ترکیب ایزوگام مورد استفاده قرار می گیرد اشاره شده است.

  • 60 الی 70 درصد قیر صنعتی
  • یک لایه فویل آلومینیومی با ضخامت 14 تا 16 مکیرون
  • یک لایه تیشوی نخدار
  • یک لایه پلی استر سوزنی
  • پودر تالک و پودر مس
  • مواد پلیمری به نام اتکتیک پلی پروپیلن
  • باندو چسب

مشخصات ظاهری ایزوگام

به صورت استاندارد یک ایزوگام ساخته شده به روش اصولی دارای ابعاد و اندازه های ظاهری زیر می باشد:

  • در ابعاد 10 × 1 متر ( هر رول ایزوگام باید دارای این ابعاد باشد )
  • دارای وزن 37 تا 42 کیلوگرم
  • ضخامت دارای 3 تا 5 میلی متر

شما می توانید جهت دریافت ایزوگام های با کیفیت درجه یک و داری ضمانت نامه و بیمه نامه با ما تماس بگیرید یا برای انتخاب یک ایزوگام مناسب برای قسمت های مختلف ساختمان خود با نمایندگی ایزوگام عایق پویان تماس بگیرید.

آیا استفاده از ایزوگام ضروری است؟

در جواب این سوال باید گفت بله. استفاده از ایزوگام‌ یک ضرورت است. در سازه های ساختمانی و تاسیساتی استفاده از یک عایق ضد رطوبت از واجبات می باشد. در صورت استفاده نکردن از این عایق ممکن است اتفاقات جبران ناپذیری در آینده به وجود آید و لطمات زیادی وارد سازد. با یک بار هزینه در رابطه با عایق بندی می توان از هزینه های زیادی در آینده جلوگیری نمود. همچنین در مناطقی که بارندگی زیاد می‌باشد مثل مناطق شمالی کشور باید از این عایق بر روی پشت بام ها و داخل سازه های ساختمان استفاده شود.
به علت وجود رطوبت و بارش فراوان در این مناطق اکثر ساختمان هایی که عایق درستی ندارند بعد از‌ مدتی پوسیده و خراب می شوند. نبود عایق ، سبب بروز مشکلات زیادی می شود که ممکن است هزینه های مالی زیادی را نیز در پی داشته باشد. پس وجود یک عایق درست و اصولی جز ضرورت می‌ باشد. مخصوصا در این مناطق پر بارش وجود ایزوگام بر روی پشت بام خانه ها می تواند تا چندین سال از نفوذ آب جلوگیری کند و سلامت سازه های ساختمانی را حفظ نماید.
البته باید به یاد داشته باشید استفاده از ایزوگامها اصول و نکات خود را دارد. استفاده از این عایق ها باید به درستی و بر طبق اصول اولیه انجام شود. خیلی مهم است که نصب این عایق درست انجام شود به این صورت می تواند نقش خود را برای عایق بندی به بهترین شکل انجام دهد و از نفوذ رطوبت و آب ناشی از بارش برف و باران به داخل سازه های ساختمانی جلوگیری کند و عمر این سازه ها را تا چندین سال افزایش دهد.

انواع ایزوگام از نظر مواد تشکیل دهنده 

ایزوگام پلیمری:

در ایزوگام های پلیمری نزدیک به 60 الی 70 درصد قیر به کار رفته است. این ایزوگام ها در هنگام ترکیب با لایه آلومینیوم، پلی استر و تیشو بسیار مقاوم و بادوام شده و می تواند در برابر نفوذ رطوبت مقاومت فوق العاده بالایی از خود نشان دهد.

ایزوگام دمیده:

اصلی ترین مواد تشکیل دهنده این ایزوگام قیر می باشد. این ایزوگام ها به روش دمیدن هوا تولید می شود به همین دلیل به آن ایزوگام دمیده می گویند. این ایزوگام برای پوشش بام، باتری موتور و … مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع ایزوگام از نظر لایه های تشکیل دهنده:

ایزوگام تک لایه: 

این ایزوگام ها دارای انعطاف پذیری بالا و ضخامت کمی هستند و معمولا برای محیط های داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.

ایزوگام دو لایه:

این ایزوگام ها علاوه بر ایزوگام تک لایه دارای یک لایه تیشو نیز هستند که همین امراستحکام و ضخامت این محصول را افزایش داده است.

انواع ایزوگام از نظر روکش:

ایزوگام با روکش آلومینیومی: 

این نوع ایزوگام ها همان طور که از نامشان مشخص است از یک لایه روکش از جنس آلومینیوم ساخته شده است و برای مکان هایی که در معرض شدید آفتاب قرار دارد به کار برده می شود.

ایزوگام بدون روکش آلومینیوم: 

این ایزوگام ها فاقد روکش آلومینیومی بوده و برای مکان هایی که در مقابل نور آفتاب نیست همچون سرویس بهداشتی و استخرها مورد استفاده قرار می گیرد.

ایزوگام با روکش سنگریزه:

این نوع ایزوگام ها در آپارتمان ها و ساختمان های مدرن استفاده می شود و سنگریزه های موجود در آن جنبه تزئینی دارد.

انواع ایزوگام بر اساس شکل ظاهری

1- ایزوگام عادی به صورت معمول مورد استفاده قرار می گیرد و دارای ظاهر و یا نوع های متفاوتی است.
2- ایزوگام برش خورده که علاوه بر عایق و ایزولاسیون شدن دارای ظاهر زیبایی می باشد.

مزایای استفاده از ایزوگام

عایق های رطوبتی از برخی فرسودگی های ساختمان جلوگیری می کنند. در ساختمان هایی که از عایق های رطوبتی استفاده شده دیرتر خراب و ریخته می شوند. ایزوگام ها نسبت به سایر عایق ها از عمر طولانی تری برخوردار بوده و اجرای آن نیز آسان تر و راحت تر است. از طرفی در مقابل سرما , گرما , آتش , برف , فشار … از قدرت بسیار بالایی برخوردارند. خصوصیت داغ شدن ایزوگام و ذوب شدن آن باعث می شود در محل هایی که دارای درز و یا ترک هستند به صورت کامل بسته شده و قیر حاصل از ذوب شدن به داخل درز ها و شکاف ها نفوذ پیدا می کند. در نتیجه هیچ راهی جهت نفوذ رطوبت و نم باقی نمی ماند و سطح عایق کاری شده به صورت کامل بسته می شود.
به طور کلی می توان مزایای استفاده از ایزوگام را به صورت زیر شرح داد:

  • محافظت بنا در برابر یخ زدگی و سرمای شدید
  • عدم جذب آب و نفوذ به لایه های زیرین
  • قیمت مناسب و ارزان
  • به راحتی و به سرعت نصب می شود
  • در مکان هایی مختلف و در هر نوع شرایط آب و هوایی می تواند مورد استفاده قرار گیرد
  • سطح کاملا صاف و یکدست به وجود می آورد
  • در سطح ها و قسمت های مختلف ساختمان می تواند به کار برده شود.
  • در برابر تابش مستقیم نور خورشید مقاوم است
  • مقاومت بالا در برابر پارگی و فشار و یا ضربات وارد شده
انواع ایزوگام
انواع ایزوگام

چگونه ایزوگام با کیفیت را تشخیص بدیم؟

تشخیص کیفیت ایزوگام ها فرایندی بسیار تخصصی است که باید توسط یک متخصص صورت گیرد. با این وجود شما می توانید از روش های مختلف کیفیت ایزوگام ها را تشخیص دهید.
برای تعیین کیفیت و جنس ایزوگام ها بر روی لایه خارجی آن دست بکشید. در صورتی که دست شما حالت چسبندگی پیدا کرد و یا سنگریزه به دست شما چسبید نمی توان زیاد به آن اعتماد کرد.
قیر یکی از اصلی ترین مواد اولیه انواع ایزوگام است که از مشتقات نفتی تولید می شود. ایزوگام های بی کیفیت و تقلبی بوی گازوئیل می دهند و مقاومت بالایی نخواهد داشت.
از دیگر روش های تشخیص ایزوگام این است که تکه ای از ایزوگام را در داخل فریزر بگذارید و دو ساعت آن را بردارید و تا زاویه 120 درجه آن را خم نمایید. در این حالت اگر ایزوگام شکست و یا ترک برداشت نشان دهنده بی کیفیتی ایزوگام ها می باشد.

رابطه بین قیمت و کیفیت ایزوگام چیست؟

قیمت و کیفیت ایزوگام ها رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. بسیاری از افراد با خرید ایزوگام ارزان قیمت ایمنی ساختمان خود را کاهش می دهند. البته نمی توان گفت که شما هر چقدر هزینه بیشتری پرداخت کنید عایق باکیفیت تری نیز دریافت خواهید کرد. برای خرید انواع ایزوگام باید به گواهی بهداشت و نشان استاندارد درج شده بر روی این محصول توجه داشته باشید.
ایزوگام 2022 دارای تاییدیه وزارت بهداشت بوده و می توانید مهر استاندارد را بر روی آن مشاهده کنید. در ترکیبات این ایزوگام ها مقدار بسیاری قیر به کار رفته است. به همین دلیل انعطاف پذیری بسیار دارد و از دوام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشد. جهت استعلام قیمت ایزوگام و سفارش بهترین و مناسب ترین محصول ، کافیست با شماره های درج شده در سایت تماس گرفته و سفارش خود را ثبت کنید.

بهترین ایزوگام

ایزوگام مرغوب و خوب شامل دو لایه نمدی می باشد.  لایه اولیه یا رویه تشکیل شده از منسوجات پلی استر و لایه دوم یا زیرین از فلت الیاف شیشه ساخته شده است. جهت جلوگیری از چسبندگی عایق ها در بسته بندی آن ها سطح هر طرف از عایق با موادی مانند فیلم پلاستیکی پوشانده می شود. جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد ویژگی ایزوگام درجه یک بر روی لینک کلیک کنید.
استفاده از ایزوگام ها به دلیل مزیت های فراوانی که دارند بسیار رواج پیدا کرده است. در مکان ها و بخش های زیادی از ساختمان ها و خانه ها از آن به کار برده میشود. به عنوان نمونه سطح دیوار ها , پشت بام ها , استخر ها , سرویس بهداشتی , پارکینگ ها , باند فرودگاه , تونل ها , پی ساختمان , روی سطح ایرانیت , در سد ها , کف , سالن های پرورش دام …. از مکان هایی است که اجرای ایزوگام و عایق های رطوبتی در آن ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. می توانید جهت اجرای انواع ایزوگام ها با نماینده نصب ایزوگام دلیجان در تهران تماس بگیرید.

هزینه نصب ایزوگام

همانطور که گفته شد انواع ایزوگام در طرح ها و انواع مختلفی تولید و در بازار موجود هستند. بنابراین هزینه اجرا و نصب آن بسته به انتخاب نوع آن دارد. از آنجا که قیمت روز ایزوگام به صورت متری محاسبه می شود با داشتن اندازه دقیق مکان خودتان می توانید هزینه نهایی را محاسبه کنید. در کل قیمت ایزوگام بعد از بررسی به متراژ و نوع آن تعیین می شود. برای ارائه لیست قیمت ها پس از بازدید از محل و اندازه گیری توسط کارشناسان ما قیمت نهایی اعلام می شود.

برای مشاوره ، خرید و نصب انواع ایزوگام ، با ما تماس بگیرید.

پویان

پویان هستم . کارشناس فروش شرکت عایق پویان که از سال 1380 در زمینه فروش و نصب ایزوگام فعالیت دارم .
ضمن نوشتن مطالب کاربردی برای سایت آماده پاسخگویی به سئوالات شما نیز هستم .

همه نوشته ها